FotoTips

Natuurlijk bent u gek (trots) op uw hond en zult nog vaak en veel plaatjes van uw vriendje / vriendin  blijven maken.
Dan hier een paar tips :
Blijf niet altijd staan met de camera  want dan kijkt u ( de camera ) eigenlijk zo neer op de hond. Dit resulteerd er veelal in dat  "de hond"min of meer vastgeplakt aan de bodem vast komt te zitten.
Zak eens door de knieen, of helemaal mooi,  ga eens plat op de grond liggen terwijl u de foto maakt.
 Zo kijkt u als het ware tegen de hond  op ! Zijn postuur /profiel komt dan vaak heel veel mooier  naar voren !

Doe het goed.....

Wilt u uw een plaatje van uw hond maken, zorg dan voor voldoende ruimte,  kop en staart horen er ook bij..... Het zou jammer zijn als net die oortjes  er niet opstaan.............
En als je echt een portret wilt maken,  zet de camera  dan liefst in een "tele/zoom" stand.  Zo  maakt  u dan een close-up op afstand.... en de verhoudingen blijven dan beter en de kop komt meer naar voren. Voor een goed portret van uw hond  moet u ook een beetje op de achtergrond letten. Dat heb je vaak niet door, omdat je zo erg naar die "lieve hondenkop "kijkt, maar als je thuis komt  en er staat net  een tak of boom  tussen zijn oren op de achtergrond, is dat toch net effe  jammer. Let ook op , dat de kijk richting een beetje vrij is en juist in de "ver weg "achtergrond  geen  storende dingen zijn.
Als je  daar een beetje op let, zullen al je vrienden jouw foto's nog meer bewonderen en komt jouw hond beter tot zijn recht........ Woef !!!

Kiekjes of Foto's

Maak af en toe ook eens foto's met meer natuur  er omheen....En probeer u voor te stellen  of het een vierkante foto of juist een heel  lang gerekte breede foto kan worden.... Zo een afwijkend formaat staat heel decoratief, als je het laat vergroten op DI-BOND of CANVAS. Bij DI-BOND  wordt de foto digitaal geprint op strak alluminium. Daarbij kunt u haast elke afmeting/verhouding kiezen. Bij afdrukken op canvas  is de verhouding meestal  3:4 en met vaste formaten.

Foto Bewerkingen

Heeft u een mooie foto van uw hond en wilt deze graag vergroten om aan de muur te hangen...maar bent niet echt thuis in al die ingewikkelde fotoprogramma's, omdat er allermaal knopjes in zitten waar je niets mee kunt......

Madstudio ( onze webmaster)  heeft zich over de jaren juist gespecialiseerd in foto bewerkingen voor "groot-formaat"afdrukken. Ook is er een goede connectie met drukkerijen die dit soort foto's perfect kunnen afwerken. En...het wordt nog thuis bezorgt ook.

Het optimaliseren van een "honden foto" met aandacht voor de helderheid van de kop/ogen/ en de weergave van de vacht is één ding. Daarna is er aandacht om de omgeving, waar nodig aan te passen/ te versterken of juist te verzwakken.

Heeft u dus een mooie foto van uw hond, maar mist u de "skills" om het perfect te maken, doe dan een aanvraag bij de webmaster. : info@madstudio.nl

 

Inzenden van eigen Foto's voor de Gallery

Voorwaarden aanleveren foto's: a.u.b. foto's herschalen (resize) naar 1600 grootste zijde Compressie 60%. Geacepteerd formaat enkel .jpeg ........................Tip : Kijk eens naar https://www.zoner.com/ niet gratis , wel heel goed !!! Wel gratis en kan ook alles : https://www.xnview.com/en/
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Zoek de bestanden op uw PC om toe te voegen ( meerdere bestanden toegestaan)
Ongeldige invoer

Chodsky Pes Club

van leden voor leden

en allemaal

honden liefhebbers

clublogo200

Bezoek facebook pagina's

 

 

documentsvignetALG

documentsvignet

INTERNATIONALE SITES

. Noorwegen

. Tsjechie

. Zwitserland

. Zweden

. Denemarken

ondersteun

straatfotograaf450

     Fotografie & WebDesign

..

samenwerkingen

RaadvanBeheerregistraties

 

dierenkliniekPascalRotterdam

 

Onze Sponsors

Footlogo Partner 07.20203

LOGOKleinbusimage0

Internationaal